Sivas Kangalı Fiziksel Özellikleri Nelerdir? Tehlikeli Midir?
Yazı İçerisindeki Konular (Konuya Geçmek İçin Okumak İstediğiniz Başlığa Tıklayınız.)
Sivas kangalı fiziksel özellikleri nelerdir, sivas kangalı tehlikeli midir yazımızda bu sevilen köpek türü hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.
Sivas Kangalı Fiziksel Özellikleri, Tehlikeli Midir? (Giriş – Bilgi)
Sivas Kangalı cinsi köpekler tamamı ile ülkemize ait bir ırktır. Sivas kangalları diğer bazı cinslerin sahip olduğu bir özellik olan çoban köpeği özelliklerini taşırlar. Dünya üzerinde bulunan sürü koruma köpeklerinin liderleridirler. Sürüyü tehdit edecek bir durum oluşursa günlerce aç kalarak tehlikenin izini sürerek yok edebilirler. Sürü koruma görevinin dışında insanlara da ait olan herşeyi koruyabilirler.
Sivas Kangalı İtaatkarliği
Sivas kangalı sahiplerine haddinden fazla bağlı ve çok itaatkardırlar. Sahiplerinin o anki psikolojik durumunu bile hissedebilirler. İnsanlarla genel olarak iyi anlaşırlar ve sahipleri onları başka birine emanet ederse tehdit unsuru oluşturacak bir durum olmadığı taktirde herhangi bir zorluk çıkarmadan sözünü dinlerler.
Sivas Kangalı Tehlikeli Midir? Isırır mı?
Sivas kangalı durduk yere saldırmaz. Kendisine tehdit unsuru görmediği takdirde tepkime vermez. Bu noktada kangalın olduğu yerde kangalı tepkime ettirecek durum ve davranışlara dikkat etmeliyiz.
Sivas Kangalı Beslemesi
Sivas kangalı beslemesi oldukça basittir. Genellikle önlerine konulan her şeyi yerler. Fakat dengeli bir beslenme sistemi oluşturmak için süt ve süt ürünleri, hazır mamalar ve vitamin değeri yüksek yiyecekler verilebilir.
Sivas kangalların eğitimleri doğumlarından itibaren annelerinden alacakları eğitimiyle başlar ve 3 ay boyunca bu şekilde devam eder.
3. ayını doldurduktan sonra temel itaat eğitimleri ve diğer ileri düzey eğitimleri alabilirler. Eğer insanlarla iç içe olan, sosyal bir köpek olması arzulanıyorsa insanların arasında yetiştirilmelidir. Fakat sert bir yapıya sahip olması isteniyorsa insanlardan uzak olacak şekilde yetiştirilmesi gerekmektedir.
Bakımı konusunda çok hassas noktalar yoktur. Aşıları düzenli yapılmalı, parazit hapları düzenli verilmeli, tüyleri düzenli olarak taranmalıdır. Yaz aylarında ise sık aralıklarla denize sokulabilirler.
Sivas Kangalı Özel Üretim Tesisi
Sivas merkezin 10 km uzağında olan Meraküm tepesinde kurulan safkan kangal tesisi sevenleri tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Sivas’a yolunuz düşerse bu mekanı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Sivas kangalı özellikleri, sivas kangalı tehlikeli midir yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Diğer köpek cinsleri hakkında bilgi almak için hayvanlar kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.