Take a fresh look at your lifestyle.

Panik Atak Nedir ve Yoğun Endişe Hissi

0

Panik atak nedir ve yoğun endişe hissi

Panik atak aniden tüm bedeninizi etkisi altına alan endişe nöbetidir. Bu endişe uzun sürmekten çok kısa nöbetler halindedir. Yaklaşık 10-20 dakika sürer her geçen dakika etkisini arttırarak sizi kendi hegamonyası altına alır ve zirveye ulaştıktan sonra giderek azalır sonrasında da yok olur.
Panik atak anınızda kalp çarpıntısı olur, titreme, terleme, nefes zorluğu ve uyuşma hissi en çok görülen belirtilerdendir.
O an hasta kendini felç, beyin kanaması ya da kalp krizi gibi ciddi bir hastalık geçirdiğini düşünür hatta hastanelere bu sebeple müracaat ederler ve yapılan tetkikler sonucu hiçbir şeylerinin olmadığı ortaya çıkar çünkü panik atak hastalığı psikolojik bir durumdur.
Bunu öğrenen hastalar bu sefer de her an atağım gelebilir endişesi ile kendini kısıtlamaya, dışarı çıkmamaya hatta işe bile gitmeme durumları yaşayabilmektedirler ve aslında birçok panik atak hastası onunla başa çıkmanın mümkün olduğundan habersizdir. Bunu nasıl başaracağınız hakkında önerimiz ise o an bedeninizi o atağa teslim etmemektir.

Evet, atağınız gelmeye başladığı anda kendiniz dinlemek yerine başka bir şeye odaklanmak atağı daha hafif atlatmanıza yardımcı olacaktır. Bedeninizde bir uyuşma ya da kalbinizde çarpıntı hissettiğinizde ay atak geçireceğim paniğine kapılırsanız o atağı daha da zor atlatmanıza sebep olur. Bunun yerine başka bir şeyden kaynaklıdır demek, işinize ya da başka bir objeye odaklanarak bunun üstesinden gelmek mümkündür.
Eğer bunu başaramıyorsanız ya da başaramayacağınıza inanıyorsanız tabii ki tıbbi olarak tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Panik atağı anında kesen ilaçlar gelişen teknoloji ve tıp ile günümüzde bulunmaktadır. Bunun yanında psikolojik destek alarak da panik atağın üzerinden gelmek mümkündür.

Son bir hatırlatma hipertroidi ve kan şekerinin düşmesi de panik atak benzeri belirtiler göstermektedir.
Bu sebeple panik atak nedir, belirtisi nelerdir diye kendi kendinize teşhis koymanız oldukça yanlıştır. Mutlaka bir uzmana danışmanız panik atak hastasıysanız daha kolay bunla başa çıkmanıza yardımcı olurken, başka bir sebepten kaynaklı ise de bedeninize zarar vermeden tedaviye başlamanıza destek olacaktır.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Kabul et