Take a fresh look at your lifestyle.

Klasör Şifreleme

0

Yazı İçerisindeki Konular (Konuya Geçmek İçin Okumak İstediğiniz Başlığa Tıklayınız.)

Herkese merhaba. Programsız klasör şifreleme konumuza hoş geldiniz. Yazımızda sizlerde window xp, windows 7 , windows 8, windows 8.1 ve windows 10’da program kullanmadan nasıl klasör şifresi oluşturulur konusunun detaylarını sunacağız.

Kullanmış olduğumuz bilgisayarlar hemen hemen çoğu insan için özel dosya saklama konusunda problem çıkarmaktadır. Özellikle bilgisayarın birden fazla kullanıcısı olması ve bilgisayarda özel bilgilerin yer alması, bilgilerin ikinci şahısların eline geçebilme ihtimalinden dolayı, tedirginlik yaratmaktadır. Hal böyle olduğundan dolayı, özel bilgileri ya bilgisayarda tutmayıp yanımızda taşıdığımız bir flash içinde taşımamız, yada kullanmış olduğumuz bilgisayarda klasör şifrelemesi yapmamız gerekmektedir.

Klasörlerinizi sürekli bir flash yardımı ile yanınızda taşımanız, flash’ın bozulması, kaybolması ve sürekli bilgisayara tak çıkar işlemlerinin yapılması zaman içerisinde problemler çıkarabilmektedir. Bu durumda yapılması gereken en garanti yöntem muhakkak klasör şifreleme işlemi yapmaktadır. Bilgisayarda klasör şifreleme işlemini yapmak aslında oldukça basittir. Sizlerde klasör şifrelemesi nasıl yapılır diyorsanız, yazımızın içeriğindeki işlemleri uygulamaya alabilirsiniz. 

Bilgisayarda Programsız Dosya Şifreleme

  1. Arkadaşlar ilk olarak yazı sonunda sunmuş olduğumuz kod listesine girin. Kod dememe bakmayın gözünüz korkmasın. Ufak bir kod ve işleminin yapılması oldukça basit.
    Kod Dosyası
  2. Bilgisayarınızda bir metin belgesi oluşturun ve bu kodları metin belgesinin içine kopyalayıp yapıştırın.
  3. Kodların içinde buraya şifre yazılacak diye bir alan var. O alana kendi oluşturmak istediğiniz şifreyi girin.
  4. Şifrenizi oluşturduktan sonra metin belgesini farklı kaydet diyeceğiz. Ancak metin belgesinin sonuna bat uzantısı vermemiz gerekiyor. Yani metin belgesinin ismini diyelim nedirx yaptınız. Metin belgesini nedirx.bat şeklinde yapıp kayıt etmelisiniz. Burada nedirx misal verilmiştir. Metin belgesinin ismi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  5. Bu şekilde kayıttan sonra masa üstüne oluşturduğunuz bat dosyası gelecektir. Dişli çark simgesi vardır. Bu yeni oluşturduğumuz komut dosyasıdır. Bu dosyaya basıp çalıştırıyoruz. Masa üstüne kilitli isminde bir klasör gelip sonrasında komut dosyası kapanacaktır. Tekrar komut dosyasına basıyoruz. Karşınıza aşağıdaki görselde ki gibi bir ekran gelecek.
  6. Masa üstüne gelen kilitli isimli klasöre saklamak istediğiniz tüm dosyaları atın. Dosyaları attıktan sonra klasörü sürükleyerek, yukarıda açılan siyah ekranın içine atın. Sonra enter deyin. Enter dedikten sonra siyah komut dosyasının içinde ” klasör kilitlensin mi? ( e / h ) ” sorusu gelecektir. Kilitlensin diyorsanız e tuşuna basıp sonra enter deyin. Kilitlenmesin diyorsanız h tuşana basın. E tuşuna basıp enter dediğiniz klasör kilitlenerek tamamen kaybolacaktır. 
  7. Kaybolan ve kilitlenen klasöre ulaşmak için bat uzantılı siyah ekran komutunu tekrar çalıştırın. Bu sefer karşınıza şifreyi giriniz ekranı gelecektir. Oluşturduğunuz şifreyi girip enter tuşuna basın. Kaybolan ve şifrelenen dosyanız tekrar masa üstüne gelecektir. Klasörde işiniz bittikten sonra tekrar aynı işlemi yaparak, klasörü şifreleyip kaybedebilirsiniz. 

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]Benzer İçerik: Dosya Gizleme[/box]

Şifreyi Unutursak Ne Olacak

Arkadaşlar oluşturduğumuz çark simgeli, siyah ekranlı bat dosyasını kesinlikle kaybetmememiz gerekiyor.  Şifreyi unutursanız bat dosyasının üstüne gelip sağ tık yaparak düzenle diyebilirsiniz. İlk etapta anlattığımız şifre oluşturma alanına bakarak, unuttuğunuz şifreyi görebilir veya şifrenizi tekrar buradan değiştirebilirsiniz. 

Konu hakkında anlamadığınız veya takıldığınız yerler olursa mutlaka bizlere yazın. Ekibimiz sürekli sistemlerin başında olduğundan, kısa süre içinde sizlere dönüş sağlayacaktır. 

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Kabul et